Onderwijs- & onderzoeksassistent

In deze dynamische functie begeleid je studenten bij het uitvoeren van diverse practica in ons onderwijslaboratorium. Je sluit aan bij de belevingswereld van de studenten en bevordert een positief groepsklimaat. Je draagt actief bij aan een goede samenwerking met je collega’s. Daarnaast werk je, waar mogelijk, mee aan de uitvoering van onderzoeksprojecten, in samenwerking met collega’s van het Team Praktijk Onderzoek.

Onderwijs- & onderzoeksassistent (0,8 fte)

De functie
 • Zelfstandig begeleiden van studenten bij het uitvoeren van practica in het onderwijslaboratorium, op het gebied van onder andere bodem-, water-, gewas- en productkwaliteit.
 • Controleren en beoordelen van door de studenten gedane waarnemingen, oefeningen en onderzoeksresultaten en het met de student bespreken daarvan.
 • (Door)ontwikkelen van practica voor genoemde vakgebieden.
 • Schrijven, respectievelijk samenstellen, van delen van instructiemateriaal, dictaten en veiligheidsvoorschriften.
 • Beheren en onderhouden van onderwijshulpmiddelen die benodigd zijn bij de uitvoering van practica.
 • Uitvoeren van onderzoeksprojecten: van data verzamelen tot rapporteren.
 • Ondersteunen van onderzoekers bij de inzet/het gebruik van onderwijshulpmiddelen in het laboratorium ten behoeve van het uitvoeren van praktijkonderzoek.

Jouw kwaliteiten
 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond.
 • Je bezit algemene theoretische kennis en praktijkervaring met betrekking tot de genoemde vakgebieden.
 • Je bent goed in samenwerken.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
 • Je bent in het bezit van goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent in het bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen.
 • Je bent betrokken en loyaal richting de organisatie.

Aeres Hogeschool
Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals. Professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.400 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Dronten
De faculteit in Dronten is toonaangevend in het agrarisch domein. Wij leggen ons toe op agribusiness in al haar facetten; op agrofood & ondernemen en mens, dier & gezondheid. Er studeren in totaal 2300 (Nederlandse en internationale) studenten die gebruik kunnen maken van onze vele voorzieningen om praktijkervaring op te doen.

De christelijke identiteit van de faculteit in Dronten komt tot uiting in de ‘Economy of Life’. Daarin gaat het om ‘samen leven’ in de ware zin van het woord. Niet ‘hebben en moeten’, maar ‘zijn en mogen’ vormen de kern van het leven. ‘Rentmeesterschap’ is hierbij een begrip. We zijn benieuwd hoe jij hieraan vorm en inhoud wilt geven. We vinden hierover graag iets terug in je motivatiebrief. In sollicitatiegesprekken praten we er graag over door.

Ons aanbod
Het uitdagende van werken bij Aeres Hogeschool is dat je met een team werkt aan de ontwikkeling van professionals in samenwerking met de sector waarvoor wij opleiden. Je krijgt ook volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Aan de functie Onderwijsassistent is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 8 van de cao hbo (minimaal € 2.465,90 en maximaal € 3.386,57 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Bij structurele vacatures wordt eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan bij Stichting Aeres Groep. Bij tijdelijke vacatures vindt benoeming plaats via onze payrollpartner.

Interesse?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Bettie Tijsseling (Teamleider Tuin- en Akkerbouw & Agrarisch ondernemerschap) via telefoonnummer 06-12960361.

Direct solliciteren? Je motivatiebrief met cv kun je tot en met vrijdag 30 augustus aanstaande mailen naar mevrouw drs. H.P. de Vlieger MCM, directeur Aeres Hogeschool, via het mailadres: vacature.hogeschool.dronten@aeres.nl of via de "Solliciteer" button.
De gesprekken vinden plaats op vrijdag 6 september aanstaande in de middag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
18-07-2019
Standplaats
Dronten
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
schaal 8 van de cao hbo (minimaal € 2.465,90 en maximaal € 3.386,57 bruto per maand bij een fulltime aanstelling)
Trefwoorden
.
Branche
Onderwijs / Opleiding
Provincie
Flevoland
Trefwoorden
.