Docent Veterinair Paard (0,6-1,0 fte)

Heb jij relevante ervaring op veterinair gebied en in de hippische sector en wil je die kennis delen met
bedrijfskundigen in spé? Heb jij passie voor onderwijs en kennisontwikkeling en wil jij meewerken aan de
verdere professionalisering van de hippische sector? Bij Aeres Hogeschool kun je studenten hierin expert
maken. Is dit jou op het lijf geschreven, dan nodigen we je uit om te solliciteren naar de functie van docent Veterinair Paard.

Docent Veterinair Paard (0,6-1,0 fte)

Onze nieuwe collega:
Wordt onderdeel van het team Hippische Bedrijfskunde. Hippische Bedrijfskunde is een bedrijfskundige
opleiding met 70% bedrijfskundige vakken en 30% paard-gerelateerde vakken. Tijdens deze vierjarige studie
worden de studenten opgeleid om als bedrijfskundige in de steeds professioneler wordende hippische sector
aan het werk te gaan. Je krijgt de kans om jouw passie voor en kennis van paarden en welzijn over te
brengen aan een leergierige doelgroep die deze passie met je deelt. Je werkt samen met het team aan de
ontwikkeling van jonge ambitieuze mensen. Het team is een mix van docenten met een bedrijfskundige en/of
hippische achtergrond.

Onze nieuwe collega:
  • Inspireert en coacht studenten door het verzorgen van onderwijs op hippisch gebied en mogelijk op bedrijfskundig gebied voor de opleidingen Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness, Agrotechniek & Management en Hippische Bedrijfskunde.
  • Kan kennis van gezondheid & welzijn vanuit een bedrijfskundige setting in de paardensector overdragen aan studenten - te denken valt aan besmettelijke paardenziekten, diergezondheid en economische vakken.
  • Ontwikkelt onderwijsmateriaal van voorgenoemde vakgebieden.
  • Draagt actief bij aan een goede samenwerking met collega’s van het team.
  • Kan de dagelijkse praktijk (netwerk) verbinden aan het onderwijs en versterkt de relatie met het beroepenveld.
  • Is bereid ook lessen in het Engels te verzorgen in de variant International Equine Business Management.

Wie ben jij?
  • Je bent een aanjager, proactief en een flexibele teamplayer.
  • Je kunt enthousiast en vol passie kennis overdragen aan een jonge doelgroep.
  • Je bent bij voorkeur opgeleid tot dierenarts (richting paard).
  • Je beschikt over goede communicatieve en coördinerende vaardigheden.
  • Je hebt bij voorkeur een relevante academische masteropleiding afgerond.
  • Je hebt een pré wanneer je ook praktijkervaring hebt op gebied van bedrijfskunde en management.
  • Je bent daadkrachtig, inspirerend, kwaliteitsbewust en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.
  • Je bent een netwerker en bent in staat een netwerk binnen de hippische sector uit te bouwen.
  • Je bent in het bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te behalen.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Aeres Hogeschool
Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals. Professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.400 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Dronten
De faculteit in Dronten is toonaangevend in het agrarisch domein. Wij leggen ons toe op agribusiness in al haar facetten; op agrofood & ondernemen en mens, dier & gezondheid. Er studeren in totaal 2300 (Nederlandse en
internationale) studenten die gebruik kunnen maken van onze vele voorzieningen om praktijkervaring op te doen.

De christelijke identiteit van de faculteit in Dronten komt tot uiting in de ‘Economy of Life’. Daarin gaat het om ‘samen leven’ in de ware zin van het woord. Niet ‘hebben en moeten’, maar ‘zijn en mogen’ vormen de kern van het leven. ‘Rentmeesterschap’ is hierbij een begrip. We zijn benieuwd hoe jij hieraan vorm en inhoud wilt
geven. We vinden hierover graag iets terug in je motivatiebrief. In sollicitatiegesprekken praten we er graag over door.

Ons aanbod
Het uitdagende van werken bij Aeres Hogeschool is dat je met een team werkt aan de ontwikkeling van professionals in samenwerking met de sector waarvoor wij opleiden. Je krijgt ook volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Aan de functie docent Hippische Bedrijfskunde is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 11 van de cao hbo (minimaal € 3.360,74 en maximaal € 4.892,31 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.
Bij structurele vacatures wordt eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan bij Stichting Aeres Groep. Bij tijdelijke vacatures vindt benoeming plaats via onze payrollpartner.

Interesse?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Arianne van de Hee, teamleider Hippische Bedrijfskunde via telefoonnummer 088-0206000 of 06-13603119. In de zomervakantie (week 29 t/m 34) is er geen mogelijkheid tot inlichtingen.
Direct solliciteren? Je motivatiebrief met cv kun je tot en met 6 september aanstaande mailen naar mevrouw drs. H.P. de Vlieger MCM, directeur Aeres Hogeschool, via het mailadres: vacature.hogeschool.dronten@aeres.nl of via de "Solliciteer" button.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 september aanstaande in de middag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
15-07-2019
Standplaats
Dronten